VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Dodon, denunțat la PG pentru „trădare de Patrie și îndemn la război”

Asociația Ucrainenilor din Republica Moldova „Împreună” a depus o plângere la Procuratura Generală (PG) împotriva fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, care la o întrevedere cu locuitorii din UTA Găgăuzia a făcut o declarație controversată în susținerea invaziei ruse în Ucraina. „Ai noștri sunt deja aproape”, a ținut să le sugereze oamenilor într-un discurs rostit în limba rusă Igor Dodon.

Cu câteva zile în urmă, în timpul unei întâlniri cu alegătorii din UTA Găgăuzia, desfășurată în susținerea candidatului PSRM pentru funcția de bașcan al autonomiei Grigorii Uzun, Igor Dodon a lăsat semne de întrebare, după ce a menționat că: „Ai noștri sunt deja aproape”.

„Trebuie să prietenim cu Rusia. Nu împotriva Europei, dar pentru că avem nevoie de o piață ieftină, de carburanți ieftini pentru fermieri. Avem nevoie de gaz și energie electrică ieftine. Altfel nicidecum. De aceea, vreau să vă rog să nu lăsați mâinile în jos. Totul va fi bine, vom rezista. Ai noștri sunt deja aproape”, a spus Igor Dodon în cadrul acelei întâlniri.

Pe 31 martie, președintele Asociației Ucrainenilor din Republica Moldova „Împreună”, Mihail Bagas, a anunțat că organizația a depus un denunț la PG prin care cere oamenilor legii să investigheze declarația făcută de ex-președintele țării.

„Suntem profund îngrijorați de declarația fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Considerăm că prin expresia: „Ai noștri sunt aproape”, Dodon face referință deschisă la armata rusă care a invadat în mod barbar Ucraina, care este o țară independentă. Igor Dodon a demonstrat că susține în mod deschis războiul și îndeamnă armata rusă să invadeze Republica Moldova”, se spune în demersul Asociației Ucrainenilor, depus la PG.

Astfel, Asociația Ucrainenilor cere ca pe numele lui Igor Dodon să fie deschis un dosar penal pentru „instigare la ură interetnică, trădare de Patrie, declarații de susținere și îndemn la război, insulte la adresa conducerii RM, incitarea la extremism și separatism teritorial”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.