VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Hotărârile ANRE privind retragerea licențelor pentru abaterile în transportarea gazelor nu vor putea fi suspendate

Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind retragerea licențelor pentru nerespectarea cerințelor în activitatea de transport al gazelor naturale și asigurarea cu stocuri de securitate de gaze naturale nu vor putea fi suspendate.

Potrivit unui proiect de lege votat astăzi în Parlament, suspendarea hotărârilor ANRE contravine interesului public general de a reduce riscurile de întrerupere a aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, transmite Ziarul Național.

Totodată, suspendarea Hotărârii ANRE privind aprobarea contribuțiilor financiare lunare pentru stocurile de securitate pentru anul 2022 constituie un risc iminent de suspendare a celorlalte hotărâri ce urmează a fi aprobate pentru stocurile de securitate pe anii 2023 și 2024, fapt ce reprezintă un pericol pentru securitatea energetică a republicii, arată autorii inițiativei legislative.

O altă modificare legislativă se referă la amânarea cu trei ani a intrării în vigoare a prezentării garanției pentru agenții economici care activează în regim de perfecționare activă, adică procesează materia primă pentru a-i crește valoarea adăugată, fără a plăti drepturile de import. Garanția este un instrument folosit în toate țările UE, care stabilește faptul că agentul economic plătește o anumită sumă sub formă de garanție la introducerea materiei prime și primește înapoi această sumă, dacă întreprinderea îndeplinește toate obligațiile vamale și fiscale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.