VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul vine cu un mecanism de compensare și de reducere a emisiilor de carbon

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, instituirea și funcționarea Mecanismului de compensare și de reducere a emisiilor de carbon pentru aviația internațională (CORSIA).

Aplicarea și implementarea acestuia va contribui la decarbonizarea aviației internaționale și la o industrie mai curată. Fiecare operator aerian este acum responsabil să monitorizeze și să raporteze emisiile de CO2, utilizând metodologii standardizate și acreditate.

CORSIA cuprinde un  sistem de monitorizare, raportare și verificare a emisiilor de carbon din aviația internațională (MRV) și un sistem de compensare a emisiilor de carbon din aviația internațională (CEC) – ambele importante pentru a asigura transparență, corectitudine și eficiență în proces, dar și  pentru a responsabiliza operatorii aerieni.

Regulamentul mai prevede atribuțiile și responsabilitățile Autorității Aeronautice Civile, modul de organizare a sistemului de monitorizare, raportare și verificare a emisiilor anuale de CO2 ale operatorului aerian, datele și informațiile minime care trebuie păstrate, metodologiile de calcul pentru determinarea emisiilor de CO2, provenite din aviația internațională.

Precizăm că, în Republica Moldova, sub incidența programului CORSIA (trec pragul emisiilor de carbon de 10 mii tone de CO2) cad 6 operatori aerieni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.