VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul va modifica procedura de înregistrare și de scoatere din evidență a șomerilor zilieri

Șomerii zilieri nu vor fi scoși din evidența Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), dacă efectuează activități necalificate cu caracter ocazional. Un proiect de hotărâre, care ajustează Procedura de înregistrare cu statut de șomer și scoatere din evidență a șomerilor, a fost adoptat, astăzi, de Guvern.

În acest context, ANOFM va efectua automat confirmarea realizării activității ocazionale în calitate de zilier, prin intermediul unei legături intersistemice cu sistemul informațional al Casei Naționale de Asigurări Sociale. Dacă informația lipsește în sistemul respectiv, zilierul va solicita confirmarea de la beneficiarul de servicii și o va prezenta la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă, în termen de 3 zile lucrătoare.

Zilierii care nu vor prezenta confirmarea menționată și vor fi scoși din evidență, pe motiv că nu s-au prezentat la subdiviziunea teritorială mai mult de 60 de zile, vor putea depune o cerere repetată de atribuire a statutului de șomer. 

Totodată, pentru a beneficia în continuare de statutul de șomer, zilierii vor respecta câteva condiții valabile și pentru ceilalți șomeri: să se prezinte lunar la subdiviziunea teritorială la care sunt înregistrați pentru a primi sprijin în căutarea unui loc de muncă; să participe la interviuri cu angajatorii, organizate de subdiviziunea teritorială sau din proprie iniţiativă; să participe la măsuri de ocupare a forţei de muncă; să accepte locul de muncă corespunzător, propus de subdiviziunea teritorială; să informeze subdiviziunea teritorială despre orice schimbare a condițiilor de acordare a statutului de şomer.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.