VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul și-a anulat avizul negativ la proiectul privind rambursarea TVA pentru agricultori

Avizul Ministerului Finanțelor la amendamentele din proiectul de lege cu privire la rambursarea TVA pentru agricultori a fost anulat, iar executivul urmează să vină cu un aviz favorabil la modificările propuse de deputatul Alexandru Trubca. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul unei conferințe de presă.

”Avizul a fost anulat și la următoarea ședință va fi dat un alt aviz, va fi un aviz de susținere a amendamentelor deputatului Alexandru Trubca”, a declarat Vladimir Bolea.

Acum o săptămână, Asociația ”Forța Fermierilor” a venit cu o notă de protest prin care își arătau indignarea față de avizul negativ al Ministerului Finanțelor dat mai multor aspecte ale proiectului de rambursare a TVA fermierilor. Asociația a declarat atunci că proiectul, propus de deputatul Alexandru Trubca, a fost coordonat în urma mai multor discuții și prevede extinderea semnificativă a numărului de beneficiari ai Programului de rambursare a TVA și majorarea sumelor rambursate. 

Anterior, agricultorii au avut o ședință la Ministerul Finanțelor cu secretara de stat a instituției, însă întrunirea a fost fără rezultat, deoarece fermierii ceruseră să aibă o întâlnire cu ministra Finanțelor.

Amintim, din data de 7 iunie, Asociația ”Forța Fermierilor” a declarat că vor organiza proteste cu non-stop în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde vor veni și cu tehnica agricolă. Fermierii cer în continuare statului să interzică importul de cereale din Ucraina și ca până în data de 1 iulie să fie achitate toate datoriile pentru subvențiile din 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.