VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul reduce costurile și barierele inutile pentru mediul de afaceri din Moldova

Guvernul a aprobat modificarea a 12 acte normative, noile reglementări vor sprijini mediul de afaceri din țară prin reducerea costurilor și barierilor din sectorul antreprenoriatului.

Modificările prevăd recunoașterea burselor de mărfuri autorizate în statele membre ale Uniunii Europene și permit tranzacțiile electronice, administrarea mai multor tipuri de piețe, precum și diversificarea contractelor de bursă. 

De asemenea, urmează a fi întreprinse acțiuni ce vor extinde termenul de la 14 zile la maximum 30 de zile pentru repararea sau înlocuirea produselor de către vânzător.

În același timp, va fi anulat registrul de reclamații – reclamațiile depuse direct la comercianți vor avea aceeași valoare precum cele din registru. Totodată, antreprenorii vor beneficia de semnături electronice la distanță prin înregistrări video ale solicitantului. 

Prin aceste modificări vor fi economisiți circa 183 de milioane de lei anual. Proiectul nu implică costuri bugetare suplimentare, contribuie la eliminarea birocrației, limitând corupția și ajutând antreprenorii să se concentreze pe dezvoltare și pe crearea locurilor de muncă bine plătite. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.