VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Guvernul propune Parlamentului prelungirea stării de urgență cu 60 de zile. Gavrilița: „Avem nevoie de instrumente de decizie pentru a avea grijă de oamenii noștri”

Guvernul propune ca din 6 decembrie stare de urgență să fie prelungită în R. Moldova cu 60 de zile, în contextul crizei energetice cu care se confruntă țara noastră. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri, 30 noiembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Cabinetul de miniștri și-a motivat decizia prin faptul că încă persistă riscurile legate de securitatea R. Moldova, precum și cele privind aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru perioada rece a anului și e nevoie ca autoritățile să poată interveni prompt cu decizii. Potrivit Guvernului, ultimele atacuri cu rachete ale Federației Ruse, având ca țintă infrastructura energetică a Ucrainei, au avut un impact negativ direct asupra securității energetice a țării noastre. 

„Chiar înainte de ședința Guvernului am avut ședința CSE și în cadrul acesteia Comisia a recomandat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile. Ne pare rău că trebuie să venim cu această propunere, dar toată lumea a văzut deconectările, au auzit prognozele și avem în continuare nevoie de instrumente de decizie pentru a avea grijă de oamenii noștri. Vedem ce se întâmplă Ucraina”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

La propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale, membrii Cabinetului de miniștri au aprobat proiectul de hotărâre care urmează să fie examinat în parlament.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.