VOCEA CARE NE UNEȘTE

Guvernul olandez oferă Republicii Moldova sprijin pentru consolidarea securității energetice

Guvernul olandez va oferi Republicii Moldova sprijin pentru implementarea proiectelor de creștere a eficienței energetice și de stimulare a dezvoltării surselor regenerabile. Pe termen lung, aceasta va contribui la reducerea expunerii țării noastre la importurile de gaze naturale, gospodăriile vor fi mai puțin afectate de creșterea prețurilor la energie, vor fi reduse  emisiile de CO2, se arată în comunicat.

Asistența va fi direcționată pentru:

• sprijinirea capacităților instituționale ale Guvernului în promovarea eficienței energetice și surselor regenerabile de energie;
• sprijinirea ministerului în promovarea și dezvoltarea unui Fond de eficiență energetică pentru sectorul rezidențial;
• îmbunătățirea cadrului legal în domeniul eficienței energetice a performanței energetice a clădirilor și valorificarea surselor regenerabile de energie;
• creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la oportunitățile de investiții în eficiență energetică și surse regenerabile.

Implementarea proiectului va contribui, pe termen mediu și scurt, la crearea Fondului de eficiență energetică pentru sectorul rezidențial, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a populației privind importanța și oportunitățile de îmbunătățire a eficienței energetice și a surselor regenerabile. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare