VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro: Cum vor fi folosiți banii

Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă în regiunea centru. 

Potrivit ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale banii sunt acordați în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”.

„Apă pentru toți este una dintre prioritățile noastre la minister. Acordurile semnate astăzi ne vor ajuta să atingem acest obiectiv și să ducem la bun sfârșit realizarea Proiectului care va aduce apă în casele a circa 75 de mii de oameni, din raioanele Strășeni și Călărași”, a menționat ministrul Andrei Spînu.

Potrivit MIDR proiectul prevede: construcția apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași; investiții în rețeaua de apă în orașele Strășeni și Călărași; extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă pentru localitățile din cele două raioane și măsuri de suport pentru dezvoltarea capacităților tuturor actorilor implicați în asigurarea serviciilor de aprovizionare cu apă.

Valoarea suportului acordat de partenerii germani pentru implementarea proiectului se ridică la 40 milioane de euro, iar contribuția totală a Guvernului RM va constitui 5 milioane de euro. Până la moment, au fost semnate toate acordurile financiare și de implementare a proiectului pentru faza I, II și III, care constituie 25 milioane euro, grant din partea Germaniei.  Investițiile suplimentare de 15 mil. euro sunt destinate pentru demararea fazei III, dintre care 13,5 mil. euro vor fi folosiți pentru infrastructură și 1,5 mil. euro, pentru măsuri de susținere”, mai subliniază MIDR.

Menționăm că proiectul este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru și este preconizat a fi finalizat în anul 2028.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.