VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Campania națională a PSRM: Listele de semnături, confiscate de Poliție

Listele de semnături colectate de reprezentanții Partidului Socialiștilor în cadrul campaniei naționale „Interesul Național” sunt confiscate de oamenii legii pentru că ar fi fost adunate fără avizul autorităților.

Într-o declarație remisă presei, PSRM își exprimă protestul față de acțiunile Poliției.

Campania „Interesul Național” urmărește scopul de a determina autoritățile țării ca în cursul implementării politicilor interne și externe să acționeze în interesul propriului stat și popor, să apere suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova, să depună eforturi în vederea restabilirii unității naționale, să consolideze societatea, să rezolve problemele cetățenilor de rând ai Moldovei, indiferent de țara în care aceștia se află. Faptul că regimul actual se opune campaniei noastre demonstrează că guvernarea nu acceptă însăși ideea apărării interesului național”, susțin socialiștii.

De cealaltă parte, șefa Secției Comunicare și Protocol al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, a declarat pentru Europa Liberă că semnăturile au fost confiscate pentru că erau colectate fără respectarea legii ce reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal.

Potrivit reprezentantei Poliției, nicio persoană care a colectat semnăturile din numele PSRM „nu a putut argumenta încadrarea juridică a acestor acțiuni”.

Mai mult, reprezentanții PSRM nu aveau autorizarea de la instituțiile de resort pentru colectarea datelor cu caracter personal.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.