VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul german a susținut o campanie de promovare a raioanelor din nordul țării

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord va distribui pe parcursul lunii august materiale cu profilurile socio-economice, pentru promovarea investițiilor în raioanele din nordul Republicii Moldova. Elaborarea şi editarea acestora au fost susţinute de Guvernul Germaniei, transmite MOLDPRES.

În total, au fost tipărite 1500 de exemplare de broșuri, în limba engleză: câte 100 de exemplare despre fiecare raion/municipiu în parte și 300 de exemplare despre Regiunea de Dezvoltare Nord. „Profilurile socio-economice se adresează mediului de afaceri din țară și de peste hotare. Publicațiile vor contribui la promovarea potențialului economic și investițional al regiunii, precum și la promovarea producătorilor locali. De asemenea, profilurile socio-economice pot facilita crearea parteneriatelor de dezvoltare între localități / oameni de afaceri din Republica Moldova și din străinătate”, indică ADR Nord.

Regiunea de Dezvoltare Nord, din care fac parte 11 raioane și municipiul Bălți, reprezintă 29,6% din suprafața totală a Republicii Moldova și are o populație de 718.696 de persoane (BNS, 2022), această cifră încadrându-se în sistemul statistic european NUTS 3. Comparativ cu alte regiuni, Regiunea de Dezvoltare Nord are o serie de avantaje pentru dezvoltarea și atragerea investițiilor străine: așezarea geografică favorabilă pentru cooperarea transfrontalieră, puncte de control vamal internaționale cu Ucraina (auto și feroviare) și România (auto), condiții agro-climatice favorabile pentru dezvoltarea agriculturii, potențial industrial relativ diversificat, infrastructura transportului diversificată și ramificată (rețea densă de drumuri, căi ferate, aeroporturi), resurse acvatice, balneo-turistice), potențial didactic de pregătire profesională și universitară.

Profilurile socio-economice ale raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Nord au fost elaborate și editate de ADR Nord cu suportul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.