VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul de război din Israel a fost dizolvat de premierul Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dizolvat cabinetul de război format din șase membri, într-o mișcare previzibilă, după ce Benny Gantz, unul dintre cei trei membri ai cabinetului, a părăsit coaliția săptămâna trecută, notează Times of Israel.

„Cabinetul de război a fost format la cererea liderului partidului Unitatea Națională Benny Gantz, dar de când a demisionat, nu mai este nevoie de cabinet”, a declarat Netanyahu.

Gantz s-a alăturat coaliţiei acestuia şi Cabinetului de război în primele zile ale războiului, într-un gest de unitate naţională. Acesta și-a dat demisia acuzându-l pe Netanyahu de interese politice personale.

Plecarea lui Gantz l-a lăsat pe Netanyahu şi mai îndatorat aliaţilor săi, care adoptă o linie dură în ceea ce priveşte negocierile pentru încetarea focului şi eliberarea ostaticilor şi care consideră că Israelul ar trebui să ocupe Gaza şi să reconstruiască aşezările evreieşti de acolo.

Se așteaptă acum că Netanyahu să ia deciziile cu privire la războiul din Gaza cu un grup mic de miniștri, solicitând în același timp aprobarea finală din partea cabinetului de securitate mai larg, transmite Times of Israel.

Decizia de a desființat cabinetului de război al Israelului îi va dezamăgi pe partenerii de coaliție ai lui Netanyahu care doresc să extindă influența asupra războiului din Gaza și care au făcut eforturi pentru înființarea unui nou cabinet de război după demisia lui Gantz, transmite Al Jazeera.

Ministrul de Finanțe Bezalel Smotrich și ministrul Securității Naționale Itamar Ben-Gvir, care au cerut Israelului să continue bombardarea Fâșiei Gaza în ciuda solicitărilor de reținere din partea aliaților, inclusiv a Statelor Unite, au cerut formarea unui nou cabinet de război cu o coaliție formată din liderii partidului aflat la guvernare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.