VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grosu, întrevedere cu președintele Austriei: Mizăm pe o decizie pozitivă din partea Austriei la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie

R. Moldova mizează pe o decizie pozitivă din partea Austriei la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie”. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, de președintele Parlamentului, Igor Grosu, În cadrul unei întrevederi cu președintele Federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, aflat în vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuției, oficialii au vorbit despre angajamentul Republicii Moldova de a avansa ferm pe calea europeană, despre reforma justiției, lupta cu corupția și dezinformarea ca priorități-cheie.

Apreciez sprijinul domnului președinte în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Noi suntem conștienți că avem acum un moment unic și noi o să facem tot posibilul ca să folosim această fereastră de oportunitate pentru cetățenii noștri și mizăm pe o decizie pozitivă din partea Austriei la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie”, a spus Igor Grosu.

Un alt subiect important pe agenda discuțiilor a fost atragerea investițiilor austriece în țara noastră în domenii precum energia verde, agricultură, industrie, medicină, educație.

Totodată Igor Grosu anunță că în zilele următoare va întreprinde o vizită la Viena.

„În ultimii ani, țările noastre se bucură de un parteneriat puternic. Chiar zilele următoare voi merge în vizită oficială la Viena, la invitația omologului meu”, a menționat șeful legislativului.

Menționăm că experiența austriacă va fi prezentată la forumul economic moldo-austriac, care va avea loc mâine, la Chișinău și la care vor participa 20 de companii austriece.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.