VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Greva gunoierilor în Paris. Mii de tone de deșeuri pe străzile metropolei franceze

Peste 5400 de tone de deşeuri nu au fost colectate de pe străzile Parisului, duminică, în a şaptea zi de grevă a gunoierilor, anunță Le Monde, citat de presa română.

Protestul angajaților din salubritate are loc în contextul grevei naţionale din Franţa, în care sunt implicate sute de mii de angajați din diferite sectoare, care se împotrivesc majorării vârstei de pensionare până la 64 de ani. Acțiunile protestatarilor au perturbat grav serviciile de transport, a închis şcoli, a oprit livrările de combustibil, dar și a creat un haos și la capitolul deșeuri în Paris, una dintre cea mai mare atracție turistică din lume.  

Cele trei puncte de incinerare din apropierea Parisului rămân închise, în timp ce tomberoanele sunt pline până la refuz în unele cartiere şi ocupă trotuarele, alături de saci plini cu deşeuri menajere.

Pe străzi, mulți parizieni, deși susțin mişcarea de protest a gunoierilor, sunt îngroziți de şobolanii şi şoarecii pe care îi văd, inclusiv în zonele aglomerate. Disperați sunt și comercianţii de produse alimentare.

Angajaţii Primăriei din Paris sunt responsabili de colectarea deşeurilor în jumătate din districtele pariziene, iar cealaltă jumătate este gestionată de furnizori privaţi de servicii.

Avizul de grevă al sindicatului reaminteşte că, în prezent, gunoierii şi şoferii serviciilor de salubritate se pot pensiona la 57 de ani, iar dacă reforma pensiilor va fi adoptată, vârsta de pensionare va creşte la 59 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.