VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Granturi pentru ONG-urile care promovează proiecte pentru vârstnici

ONG-urile care promovează proiecte privind îmbătrânirea activă în rândul vârstnicilor vor putea accesa și în acest an granturi mici acordate în cadrul unui program al Ministerului Muncii.

La concurs pot participa organizaţiile necomerciale din Republica Moldova, care implementează proiecte şi iniţiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrânirii active la nivel naţional, cât şi regional. Sunt încurajate să depună proiecte organizaţiile care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat cu autoritățile publice locale, instituţii, donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 10%, din valoarea totală a proiectului.

Pentru finanțarea proiectelor aprobate de către membrii comisiei de examinare, din bugetul de stat pentru anul 2024 a fost alocată suma totală de un milion de lei. Proiectele propuse spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 6 luni.

Potrivit Ministerului Muncii, vor fi susținute proiectele care promovează implicarea vârstnicilor în activități de voluntariat, în programe de sport și de cultură, în programe comunitare și care vor contribui la instruirea și ghidarea vârstnicilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și în crearea universității pentru persoanele de vârsta a treia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.