VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Giorgia Meloni a depus jurământul în funcția de prim-ministru al Italiei

Giorgia Meloni, lidera partidului de extremă dreapta „Frații Italiei”, a devenit prima femeie prim-ministru din istoria Italiei. Meloni a depus sâmbătă oficial jurământul în funcția de premier, informează The Guardian.

Giorgia Meloni a fost desemnată vineri de președintele Sergio Mattarella să formeze guvernul Italiei. Meloni, șefa partidului naționalist cu rădăcini neofasciste, „Frații Italiei”, conduce o coaliție de extremă-dreapta din care mai fac parte partidul fostului premier Silvio Berlusconi și Liga Nordului, formațiunea lui Matteo Salvini.

Acesta este cel mai de dreapta guvern italian de după Al Doilea Război Mondial. „Giorgia Melonia a acceptat mandatul și a prezentat lista sa de miniștri”, a anunțat oficialul prezidențial Ugo Zampetti, imediat după încheierea consultărilor dintre Meloni și membrii coaliției ei și președintele Sergio Mattarella, scrie Digi24.ro.

Noul guvern Meloni va trece prin votul de încredere al parlamentului de la Roma săptămâna săptămâna viitoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.