VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gîlca, scrisoare către conducerea țării: Suspendarea din funcție a șefei CNAMUP este o palmă dată tuturor cadrelor medicale

Șeful Direcţiei Sănătate a Capitalei, Boris Gîlca, a adresat o scrisoare deschisă către conducerea țării, după ce Natalia Catanoi a fost suspendată din funcția de directoare a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) printr-un ordin semnat de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

În scrisoare, Gîlca scrie că actuala ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, distruge sistemul medical din Republica Moldova.

Vă rugăm luați atitudine și respectați atât întreaga comunitate medicală, cât și puținii manageri profesioniști care au mai rămas – cei pe care încă nu i-a destituit dna Ala Nemerenco…Este această instituție un Minister al Sănătății sau este un SRL de batjocură și denigrare umană? Dvs. înțelegeți bine că este cea mai nocivă persoană în Guvernarea PAS, un ministru care distruge zi de zi sistemul medical, își bate joc, la propriu, de cadrele medicale (cei care încă au mai rămas în țară)… Și nu-i trece o zi fără prostii. Vă rugăm să luați atitudine și decizia corectă: comunitatea medicală va aprecia verticalitatea dvs”, se arată în textul scrisorii.

Totodată, Gîlca scrie că niciodată în sistemul medical nu a existat ”o așa batjocură față de personalul medical, dușmănie, lipsă totală de coordonare și comunicare”.

Suspendarea doamnei Natalia Catanoi este o palmă dată tuturor cadrelor medicale din Centrul Național de Asistență Medicală Prespitalicească și înjosirea inpardonabilă a acestor colegi. Cazul dat este o ”fabulă cauzală” inventată bolnăvicios și fără temei – ”caz supt din deget” cu scopul în sine de promovare a unui ”bun prieten” ca interimar, iar ulterior și ”câștigător de concurs””, a mai scris Gîlca.

Mai mult, acesta solicită conducerii țării să o oblige pe Ala Nemerenco să prezinte scuze publice Nataliei Catanoi, dar și angajaților CNAMUP.

”Vă rugăm: spuneți-i să-și anuleze ordinul și să-și ceară public scuze de la dna Catanoi, dar și de la colegii din CNAMUP. Noi o vom înțelege – cu condiția că își va da ulterior demisia sau va fi demisă prin decizia Guvernului”, a mai scris acesta.

Deocamdată conducerea țării nu a comentat cazul.

Subliniem că printr-un ordin semnat de Ala Nemerenco s-a dispus inițierea unei anchete de serviciu pe numele Natalei Catanoi pentru „management defectuos” și crearea unei comisii de anchetă.

Potrivit documentului, Natalia Catanoi este acuzată de management defectuos în situații de urgență, fiind înregistrate mai multe plângeri din partea pacienților și angajaților instituției.

De altă parte, șefa suspendată a CNAMUP spune că nu a fost notificată despre înregistrarea unor plângeri sau nemulțumiri în adresa sa.

Ea susține că acuzațiile privind lipsa de profesionalism nu corespund adevărului și a anunțat că va ataca în instanță decizia Ministerului Sănătății.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.