VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ghinion la început de an. Doi soți au fost reținuți după trei luni de căutare națională

Polițiștii de frontieră au identificat și reținut un cuplu, dat în urmărire națională pentru comiterea unei fraude documentare. Cuplul, format din cetățeanca Ucrainei de 38 de ani și cetățeanul moldovean de 40 de ani, s-a eschivat timp de trei luni de către organul de urmărire penală.

Conform Poliției de Frontieră, în toamna anului 2023, asupra tinerei din Ucraina a fost depistată o carte de identitate românească, emisă pe numele bărbatului. Actul s-a dovedit a fi falsificat, fiind confirmat prin expertiza judiciară. În vederea documentării cazului, a fost solicitată prezența bănuiților la audieri, ultimii ignorând solicitările autorităților de drept din R. Moldova. În context, din luna octombrie 2023, Poliția de Frontieră a anunțat persoanele în căutare națională.

Ca urmare, astăzi în punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au identificat cetățeanca Ucrainei, iar în mun. Bălți a fost localizat moldoveanul. Persoanele au fost reținute și urmează să fie prezentate Procuraturii pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Menționăm că în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.