VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germanii, avertizați să nu călătorească în Rusia

Germania își avertizează propriii cetățeni să nu călătorească în Rusia din cauza deteriorării continue a situației. Ministerul de Externe de la Berlin a înăsprit recomandările de călătorie pentru Rusia şi avertizează „cu fermitate” despre călătoriile cetăţenilor germani în Rusia.

Această recomandare vine ca urmare a „deteriorării continue a situaţiei, inclusiv ca urmare a arestărilor arbitrare tot mai frecvente”, anunță autoritățile de la Berlin, citate de Agerpres.

Riscul unor astfel de arestări există pentru cetăţenii germani şi pentru cei cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, se arată în avertismentul de călătorie.

„În cursul unor mitinguri şi demonstraţii neautorizate, pot exista acţiuni pe scară largă, uneori violente, ale forţelor de securitate în întreaga ţară. Nu poate fi exclusă posibilitatea ca trecătorii aflaţi în zonă să fie afectaţi”, a precizat diplomația germană.

În ultimele două săptămâni şi jumătate, sute de oameni au fost reţinuţi în Rusia pentru că au depus flori la memoriale dedicate principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, mort în condiţii suspecte într-un penitenciar rus. Germania atrăsese atenţia şi în trecut cu privire la călătoriile în Rusia, însă cuvântul „ferm” a fost adăugat miercuri, notează dpa. Potrivit EFE, calificativul „ferm” a fost adăugat după ce, în această săptămână, Moscova a declarat indezirabile Fundaţia germană Friedrich Ebert (FES) şi Societatea Germană pentru Ştiinţe din Europa de Est (DGO). Preşedintele rus Vladimir „Putin izolează din ce în ce mai mult Rusia şi vrea să evite schimburile la nivelul societăţii civile”, a comentat miercuri Ministerul de Externe german pe reţeaua de socializare X, ca reacţie la acest demers. MAE german a condamnat măsura şi a declarat că ea echivalează cu o „interdicţie de facto” a acestor organizaţii. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.