VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania va oferi 14 blindate de tip Piranha, iar în 2025 trimite și un sistem de apărare antiaeriană

Autoritățile de la Berlin vor oferi alte 14 transportatoare blindate Armatei Naționale, iar în 2025 va trimite și un sistem de apărare antiaeriană. Declarația a fost făcută de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, aflat într-o vizită la Chișinău.

În cadrul unei conferințe, susținută împreună cu omologul său de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, oficialul german a declarat că R. Moldova resimte efectele războiului provocat de Rusia în Ucraina. În context, ministrul german și-a afirmat angajamentul că Berlin va sprijini Chișinăul în parcursul său european.

„Republica Moldova resimte efectele războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Costurile la energie au crescut, se simt încercări de destabilizare rusești, în regiunea transnistreană sunt instalați soldați ruși. Ieri, în cadrul vizitei din Ucraina am discutat despre ajutorul pe care urmează să îl acorde Germania Ucrainei. Este vorba de un nou pachet de ajutor militar în valoare de un miliard de euro. Germania va fi întotdeauna de partea R. Moldova pentru că este parte a familiei europene. Vedem ce pași au fost făcuți pentru a se apropia de UE. Susținem în ceea ce privește apărarea aeriană, combaterea dronelor, iar echipament în acest sens va fi livrat cel mai mult probabil anul viitor”, a declarat Boris Pistorius.

Ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, a apus că Germania continuă să fie alături de R. Moldova în dezideratele strategice de integrare europeană, implementarea reformelor democratice și consolidarea capacității de apărare în contextul de securitate regională.

„Mă bucur că vizita dvs. coincide cu ceremonia de recepționare a lotului de asistență pentru Armata Națională care reprezintă încă un pas important în modernizarea instituției cu echipamente medicale de ultimă generație. Echipamentele expuse astăzi aici destinate personalului medical vor îmbunătăți considerabil situația la capitolul gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor în teren. Sprijinul partenerilor externi, inclusiv Germania, este foarte important pentru R. Moldova în contextul în care în ultima perioadă se confruntă cu o serie de provocări în domeniul apărării și securității și are nevoie să-și sporească reziliența pentru a face față crizelor. Germania susține eforturile noastre de consolidare a apărării în cadrul organizațiilor internaționale, precum și a angajamentelor ferme de integrare europeană”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Amintim că, anterior, Armata Națională a mai primit 19 transportatoare blindate de tip „Piranha” din partea Germaniei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.