VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Al. Tănase, despre alegerea procurorului general: Oricine ar veni, nu ar reuși să obțină rezultatele pe măsura așteptărilor societății

„O persoană din fruntea Procuraturii sau a Procuraturii Anticorupție nu are cum să schimbe un anumit trend al instituției. Poate influența anumite mutări, poate prioritiza anumite chestiuni, dar lucrurile în ansamblu nu sunt schimbate de procurorul general”. Este declarația fostului președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, făcută în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Alexandru Tănase a precizat că procurorul general nu desemnează și nici nu promovează procurori în funcție.

„Conform Constituției, există Consiliul Superior al Procurorilor, care este entitatea responsabilă de accesul, exercitarea funcției și promovarea procurorilor. Procurorul General este un fel de manager, care are și atribuții procesuale, dar nu trebuie să ne facem mari iluzii. Oricine ar fi numit în această funcție, nu ar reuși să obțină rezultate pe măsura așteptărilor exagerate ale societății”, a mai adăugat Alexandru Tănase.

Amintim, joi, 30 mai, actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, a obținut cel mai mare punctaj la proba interviului organizată de Consiliul Superior al Procurorilor. Candidatura sa a fost expediată Președinției.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.