VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania oferă sprijin în gestionarea transparentă a finanțelor publice

Un nou proiect de cooperare tehnică, axat pe sprijinirea administrației publice din țara noastră, a fost lansat cu suportul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Proiectul „Administrația publică atractivă și eficientă în Republica Moldova”, cu o durată de 3 ani, va fi implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), împreună cu Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, instituții beneficiare.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea accesibilității cetățenilor la serviciile administrative și implementarea practicilor moderne de gestionare a resurselor umane în cadrul administrației publice, promovând, în același timp, gestionarea durabilă și transparentă a finanțelor publice. Un alt aspect important este promovarea schimbului de expertiză între Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor și autoritățile subordonate și omologii lor din UE și din țările în curs de aderare.

De asemenea, proiectul se aliniază priorităților Strategiei reformei administrației publice și ale Planului de acțiuni pentru implementarea recomandărilor din Raportul de monitorizare SIGMA a performanței Republicii Moldova în administrația publică, în raport cu principiile administrației publice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.