VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, inclusă în circuitul turistic internațional

După o perioadă de restaurare, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, parte a Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi redeschisă vizitatorilor, anunță Ministerul Culturii.

Restaurarea bisericii, unice în Republica Moldova, a cărei pereți interiori sunt acoperiți de fresce pictate de pictori valahi în 1763, este o contribuție enormă a poporului american la valorificarea patrimoniului cultural național al Republicii Moldova.

Ambasada SUA a oferit un buget total de 1.069.603 dolari prin intermediul Fondului Ambasadorilor pentru Conservare Culturală al Guvernului SUA pentru restaurarea bisericii.

Ultima sumă, de 324 de mii de dolari, alocată de Guvernul Republicii Moldova pentru acest monument arhitectural de importanță națională a fost pentru infrastructură și lucrări de amenajare a teritoriului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.