VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Germania oferă Poloniei un sistem de apărare Patriot după explozia unei rachete pe teritoriul polonez

Guvernul german a oferit Poloniei sistemul de apărare antirachetă Patriot pentru a o ajuta să își securizeze spațiul aerian, după ce săptămâna trecută o rachetă rătăcită s-a prăbușit în apropierea unui sat polonez situat în apropierea graniței cu Ucraina, omorând două persoane, informează Reuters.

Deși o anchetă este în curs de desfășurare, autoritățile poloneze susțin că racheta a fost probabil lansată de forțele de apărare aeriană ucrainene.

Germania a declarat, de asemenea, că forțele sale aeriene ar putea ajuta la patrularea spațiului aerian polonez.

„Am oferit Poloniei ajutorul nostru pentru apărarea spațiului său aerian cu avioanele noastre Eurofighter și cu sistemul de apărare aeriană Patriot”, a declarat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

Lambrecht a mai spus că NATO trebuie să își îmbunătățească apărarea aeriană.

Racheta care a lovit Polonia săptămâna trecută, ucigând două persoane, pare să fi fost trasă de apărarea antiaeriană a Ucrainei, mai degrabă decât de un atac rusesc, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg.

Sistemele de apărare aeriană cu baza la sol, precum Patriot, sunt concepute pentru a intercepta rachetele ofensive.

NATO şi-a consolidat apărarea aeriană în flancul său estic după începerea invaziei militare ruse în Ucraina în 24 februarie.

Germania avea 36 de sisteme Patriot atunci când se afla ea însăşi în flancul estic al NATO, în timpul Războiului Rece. În prezent, forţele germane dispun de 12 unităţi Patriot, dintre care două sunt desfăşurate în Slovacia.

Menționăm că pe 15 noiembrie, două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei, într-un sat din apropierea hotarului cu Ucraina. În urma atacului, două persoane au decedat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.