VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania a livrat Ucrainei un sistem de apărare antirachetă Patriot

Germania a trimis Ucrainei un sistem de apărare antirachetă Patriot, în timp ce Kievul se confruntă cu riscul epuizării stocurilor de muniție în războiul de uzură împotriva forțelor rusești, potrivit CNN.

Potrivit CNN, actualizând lista cu sprijinul militar german letal și neletal livrat Ucrainei, guvernul a confirmat că, în ultima săptămână, livrările militare au inclus un sistem de apărare antirachetă Patriot cu rachete, 16 camioane Zetros suplimentare și două vehicule suplimentare de protecție a frontierei.

Sistemul de apărare antirachetă Patriot, care este foarte eficient în interceptarea rachetelor balistice și de croazieră, este considerat în general ca fiind unul dintre cele mai avansate și eficiente sisteme de apărare aeriană.

Germania și SUA s-au angajat să trimită Ucrainei sistemul avansat de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune în decembrie anul trecut, în urma unor cereri repetate ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. De asemenea, Olanda și-a exprimat „intenția” de a trimite Ucrainei un sistem de apărare antirachetă Patriot

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.