VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Generalul Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, suspendat din funcția pe care o deținea la ONU

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei, Igor Gorgan, acuzat că este informator al serviciilor rusești cărora le furniza secrete de stat, a fost suspendat din funcția de șef al securității Agenției ONU pentru refugiați din Moldova. Informația a fost confirmată de Monica Vazquez, reprezentant UNHCR MOLDOVA.

„UNHCR este foarte îngrijorată în legătură cu aceste alegații grave, pe care le abordăm cu maximă seriozitate. Am informat îndată Biroul nostru de Inspecție Generală (IGO) și a fost demarată o anchetă internă. Investigăm circumstanțele și plasăm membrul personalului vizat în concediu pe motive administrative, până la finalizarea anchetei”, a declarat reprezentatul UNHCR MOLDOVA pentru TVR Moldova.

Amintim că fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile de informații ale Rusiei. Asta scriu jurnaliştii publicaţiei The Insider, care susțin că au intrat în posesia corespondenței dintre Gorgan și omul său de contact de la Moscova, colonelul Aleksei Makarov. Potrivit investigației, Gorgan ar fi transmis sistematic informații despre situația din Republica Moldova. Informațiile din investigația jurnalistică a fost confirmată de SIS, iar Ministerul Apărării a anunțat că specialiștii instituției verifică și analizează minuțios cazul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.