VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gavrilița: UE nu ne-ar da împrumuturi, dacă s-ar gândi că noi nu le vom putea întoarce. Cum comentează activitatea Guvernului Recean

„Roate împrumuturile se fac într-un mod responsabil. Eu vă asigur că nici Uniunea Europeană nu ne-ar da împrumuturi, dacă s-ar gândi că noi nu le vom putea întoarce”. O spune ex-premierul Natalia Gavrilița, în contextul informațiilor vehiculate în spațiul public precum că R. Moldova se împotmolește în datorii și urmașii urmașilor urmașilor vor trebui să întoarcă aceste împrumuturi.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, ex-premierul a subliniat că „datoria noastră ca procent din Produsul Intern Brut este mult mai mică decât în România.

Vreau să asigur oamenii noștri că, atunci când o țară are un program cu Fondul Monetar Internațional, datoria este analizată într-un mod foarte profesionist pentru a asigura sustenabilitatea datoriei. Așa cum o familie se împrumută, ia o ipotecă pentru ca să trăiască mai bine astăzi, nu peste 10 ani, dar astăzi să trăiască într-un apartament mai bun, așa și o țară ia cu împrumut, mai ales că poate lua la rate mici, o țară are credibilitate și poate lua la rate mici, și se împrumută ca să dezvolte țara acum, nu peste 10 ani, și asta fac toate țările, Datoria noastră ca procent din Produsul Intern Brut este mult mai mică decât în România, în alte țări europene, mai mică decât era în Ucraina, deși acum nu cred că mai este comparabilă situația, și sustenabilitatea datoriei este urmărită îndeaproape de Ministerul Finanțelor și verificată și de Fondul Monetar Internațional…De aceea toate aceste împrumuturi se fac într-un mod responsabil, eu vă asigur că nici Uniunea Europeană nu ne-ar da împrumuturi, dacă s-ar gândi că noi nu le vom putea întoarce”, a explicat Natalia Gavrilița.

Întrebată cum apreciază activitatea guvernului condus de Dorin Recean, Natalia Gavrilița a răspuns:

Nu voi comenta activitatea guvernului, pentru că am fost în funcția de prim-ministru, foarte multe lucruri care au fost începute de guvernul precedent au fost continuate și mă bucur de fiecare dată când văd că anumite inițiative care au fost pornite sunt duse la bun sfârșit, sunt implementate. Și fiind din partidul de guvernare care susține acest guvern, evident că facem totul posibil ca să susținem activitatea guvernului și să o orientăm spre prioritățile cetățenilor, pentru că acum în activitatea politică interacționăm foarte mult cu cetățenii la nivel local, la nivel național și încercăm împreună să decidem cea mai bună prioritizare a activităților”, a subliniat Gavrilița.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.