VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Garda Națională din Rusia, creată de Putin, va putea recruta voluntari după modelul Ministerului Apărării

Garda Națională din Rusia, creată de Vladimir Putin acum șapte ani, va putea crea unități de voluntari, care vor avea un statut similar celui al detașamentelor Ministerului Apărării ce luptă în Ucraina. Legea care permite acest lucru a fost adoptată de Duma de Stat a Rusiei. 

Potrivit proiectului, Garda Națională va putea crea formațiuni prin decizia președintelui țării. Voluntarii vor fi implicați în perioadele de mobilizare, dar și în conflicte armate și operațiuni antiteroriste. Recrutările vor fi făcute doar în bază de contract. 

Salariile plătite în aceste unităţi nu vor putea fi mai mici decât cele de care beneficiază militarii profesionişti. De asemenea, voluntarii Gărzii Naţionale şi familiile lor vor primi aceleaşi drepturi sociale ca militarii din armata regulată rusă şi familiile acestora.

În iulie anul trecut, la câteva săptămâni după rebeliunea eşuată a mercenarilor Wagner, Duma de Stat a adoptat o lege care autorizează echiparea Gărzii Naţionale cu tancuri şi alt armament greu, lege promulgată de preşedintele Vladimir Putin pe 4 august.

Garda Naţională a Rusiei este subordonată direct preşedintelui ţării, care poate ordona intervenţia acesteia în cazuri de urgenţă, de dezordine publică şi în situaţii care pun în pericol securitatea naţională.

Creată de Putin în anul 2016, Garda Naţională are efective de aproximativ 340 de mii de membri şi este condusă de generalul Viktor Zolotov, fost membru al corpului de securitate personală al liderului de la Kremlin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.