VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fuziunea USM și UTM va da naștere Universității din Chișinău, anunță cei doi rectori

Proiectul de fuziune a Universității de Stat din Moldova și a Universității Tehnice a Moldovei se va încheia cu crearea unei noi instituții superioare – Universitatea din Chișinău. Posibila denumire, propusă de cei doi rectori în cadrul discuțiilor privind intenția de fuziune, a fost anunțată chiar de Igor Șarov și Viorel Bostan în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Noi am discutat și a fost o chestie de sincronizare, pentru că ambii am venit cu aceeași denumire, care, la această etapă, mi se pare o denumire corectă și care să descrie viitoarea universitate, dacă vom merge pe formula fuziunii. Universitatea din Chișinău, exemple există: universitatea din București, Universitatea din Lisabona, Universitatea din Strasbourg etc.”, a declarat recotrul UTM, Viorel Bostan.  

„Cred că această problemă este cea mai mică în tot subiectul. Cea mai mare problemă istorică rămâne a fi oamenii”, a mai adăugat Igor Șarov.

Amintim, două dintre cele mai mari universități din Republica Moldova, USM și UTM, au anunțat despre o posibilă fuziune la începutul acestei luni în cadrul unei ședințe comune a Consiliului Rectorilor cu Ministerul Educației. Inițiativa vine chiar de la rectorii celor două instituții de învățământ. Rectorul USM a spus că va iniția discuții despre o eventuală fuziune și cu rectorii altor universități, nu doar cu UTM. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.