VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Furtunile și ploile puternice din Elveția, Franța, Germania și Italia au luat viața a cinci oameni

Furtunile violente și ploile torențiale care s-au abătut sâmbătă asupra Elveției, Franței, Germaniei și Italiei s-au soldat cu cel puțin cinci morți, conform primelor informații furnizate duminică de autoritățile locale.

Trei persoane vârstnice au decedat sâmbătă seara în departamentul Aube, în nord-estul Franței, după ce un copac s-a prăbușit pe mașina în care se aflau, în timpul unei furtuni puternice, potrivit prefecturii locale. Cele trei persoane erau „septuagenare și octogenare”, iar un al patrulea pasager aflat în mașină se află în stare gravă, a precizat prefectura, citată de Agerpres.

Accidentul s-a produs în timpul unei rafale foarte puternice de vânt, între orele 19:00 și 20:00 (17:00 și 18:00 GMT), a precizat aceeași sursă.

În Elveția, două persoane și-au pierdut viața și alta este dată dispărută după o alunecare de teren provocată de ploile torențiale din sud-estul țării, după cum a anunțat duminică poliția din cantonul Ticino.

„Cadavrele a două persoane, în curs de identificare, au fost găsite de salvatori în regiunea Fontana, în nord-vestul cantonului Ticino”, a adăugat poliția.

Potrivit cotidianului local La Regione, cele două persoane decedate erau femei germano-elvețiene aflate în vacanță.

În plus, aproape 70 de persoane au fost evacuate dintr-o tabără din Mogno, un sat cunoscut pentru biserica sa ultramodernă proiectată de celebrul arhitect elvețian Mario Botta.

Serviciile pentru intervenții de urgență studiază, de asemenea, cea mai bună modalitate de a evacua 300 de persoane sosite la Peccia pentru turneu de fotbal. Operațiunile de salvare sunt deosebit de dificile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Mai multe zone din apropiere de valea Maggia nu mai sunt accesibile, iar alimentarea cu energie a fost întreruptă. De asemenea, o parte a cantonului a rămas fără acces la apă potabilă, potrivit sistemului federal de alertă Swissalert.

O mare parte a Elveției a fost afectată, începând de sâmbătă după-amiază, de furtuni violente însoțite de precipitații deosebit de abundente.

În nordul Italiei, Valle d’Aosta a fost, de asemenea, afectată, iar internauții au postat imagini spectaculoase cu inundații și râuri cu apă noroioasă curgând cu repeziciune de pe munte.

În Elveția, la vest, Ronul și mai mulți afluenți ai săi, alimentați de ploile torențiale și de topirea zăpezilor, s-au revărsat și au condus la evacuarea a câteva sute de persoane și la închiderea mai multor drumuri, potrivit autorităților locale din Valais.

Câteva sute de persoane au fost evacuate după ce Ronul s-a revărsat în mai multe locuri, inclusiv între Rarogne și Gampel și la Chippis și Sierre, au anunțat duminică serviciile de Apărare Civilă din cantonul Valais (sud-vest).

S-au produs „revărsări și scurgeri de resturi de-a lungul cursurilor de apă laterale, ceea ce a condus la închiderea circulației în zona Pasului Simplon, o șosea importantă pentru traficul internațional și cantonal. Multe alte drumuri au fost închise în Valais.

În Zermatt, râul Vispa a ieșit din nou din matcă, conform imaginilor postate pe rețeaua socială X, în cursul nopții. În imagini, ape noroioase pot fi văzute curgând pe străzile celebrei stațiuni montane de la poalele Matterhornului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.