VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/ Furie oarbă în Parcul Alunelul

  În parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. camerele au filmat, în dricul nopții, cinci tineri care răsturnau și distrugeau bănci și coșuri de gunoi. Unul, care pesemne își imaginase că e un soi de SuperMan, a încercat chiar să smulgă un copăcel din pământ. Tinerii aceia păreau ghidați de o furie oarbă. Am încercat să găsesc o explicație a acestui comportament, mi-am amintit de perioada în care eram eu însumi tânăr. Nu am o explicație. De ce e nevoie, chiar tânăr fiind, să distrugi bănci? Ce obții? Ce fel de satisfacție e asta?

Am citit că protagoniștii dezastrului nocturn din Parcul Alunelul au fost identificați de polițiști. Probabil, au fost amendați și li s-a cerut să fie mai cuminți. E de presupus că amenda nu e mare. Chipurile erau în stare de ebrietate, nu-și dădeau seama ce fac și își regretă comportamentul. Eu cred că pentru asemenea dezmățuri amenzile trebuie să fie astronomice. Ai smuls un copac? Amendă – 10 mii de lei! Ai răsturnat o bancă? Amendă – 5 mii de lei! Nu înțeleg de ce statul e atât de indulgent cu cei care scuipă pe averea comunității. Iar pe lângă amendă, cei cinci anti-eroi ar trebui să muncească o vreme în parc, să măture, să aibă grijă de flori și de tufe, să adune frunzele, să păstreze curățenia. Asta cred că i-ar disciplina mult mai repede.

Firește, gândul te duce la educația de care au avut parte acești tineri. Părinții lor le-au explicat oare ce bine și ce e rău? Iar acest comportament devine și mai dizgrațios, și mai aberant, dacă ne amintim că suntem într-o perioadă extrem de dificilă. Războiul e lângă noi, iar Ministerul de Externe al Rusiei ne-a trimis un nou avertisment, chipurile suntem pe calea Ucrainei, ne apropiem de NATO. Prețurile cresc pe mică de ceas și mulți vor trăi foarte greu în această iarnă. În atari condiții, noi cu ce ne ocupăm? Distrugem coșuri de gunoi în parcuri? Sincer să fiu, eu sunt fanul unei tinereți mai responsabile și mai cumpătate. Sper că așa ceva mai există în R. Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.