VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fructele Moldovei, promovate la una dintre cele mai prestigioase expoziții internaționale de la Berlin

Standul R. Moldova este în centrul atenției la una din cele mai mari expoziții internaționale dedicate industriei fructelor și legumelor, organizată la Berlin. La Expoziția „Fruit Logistica 2024” din capitala germană, țara noastră e reprezentată de 17 producători locali, care își promovează merele, prunele, cireșele și caisele. 

La evenimentul internațional este prezent și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

„Fructele Moldovei sunt un simbol al calității și o dovadă a dăruirii noastre pentru practicile agricole durabile și responsabile. Vă invităm să gustați fructele Moldovei, să colaborați cu producătorii noștri și să faceți parte din succesul nostru”, a declarat Vladimir Bolea.  

La expoziție, importatorii de fructe și reprezentanții supermarketurilor un atelier inedit denumit „Gustul fără frontiere”.

„Standul „Moldova – un gust deosebit” la Fruit Logistica 2024 a fost centrul atenției pentru importatori, datorită succesului record al Moldovei din 2023: 78 mii tone de prune exportate, clasându-se pe locul trei mondial, și creșteri marcante la exportul de struguri  – 77 mii tone, cireșe – de 12,5 ori mai mult în UE. O creștere înregistrează și exporturile de mere către țările europene, cu livrări în premieră în Suedia și Marea Britanie și o prezență activă în România. Destinații precum piețele din Asia și Orientul Mijlociu au devenit deja tradiționale pentru exportatorii de mere din Moldova, iar ponderea lor crește treptat în ultimii 5 ani”, a declarat directorul executiv al „Moldova Fruct”, Iurie Fală. 

Producători și exportatorii moldoveni și-au prezentat produsele având sprijinul Agenției de Investiții, Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Western NIS Enterprise Fund.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.