VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Franța va trimite Ucrainei 2000 de drone kamikaze

Ministerul Apărării din Franța va comanda 2.000 de drone kamikaze de concepţie franceză în următoarele săptămâni, dintre care primele 100 sunt menite a fi livrate Ucrainei până cel târziu în această vară, a anunţat ministrul Apărării de la Paris, Sebastian Lecornu.

„Dronele kamikaze sunt absolut fundamentale în desfăşurarea operaţiunilor”, a declarat demnitarul francez, citat de Agerpres.

Franţa intenţionează de asemenea să profite, la rândul ei, de experienţa pe care o va furniza utilizarea acestor drone în Ucraina, pentru a îmbunătăţi tehnologiile de protecţie împotriva războiului electronic şi bruiajului GPS folosit masiv de forţele ruse.

Comanda pe care se pregăteşte să o facă ministerul francez se înscrie în cadrul proiectului denumit Colibri, menit să dezvolte o dronă capabilă să opereze pe o rază de 5 kilometri, contra unui cost unitar mai mic de 20.000 de euro.

Această comandă va fi făcută către două consorţii de reunesc un specialist în drone şi un specialist în pirotehnică: de o parte Delair şi Nexter, de altă parte Novadem şi MBDA. Însă licitaţia pentru proiectare este deschisă pentru alţi potenţiali competitori.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.