VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Un pod important ce asigură legătura către vama Sculeni a fost redeschis circulației

Circulația rutieră pe podul din proximitatea localității Medeleni a fost redeschisă la 5 ianuarie după ce podul a fost supus unor lucrări de reabilitare. Cu o lungime de circa 27 de metri, podul este de o importanță și însemnătate socio-economică majoră, având în vedere că asigură legătura către vama Sculeni.

Lucrările de reparație a podului situat pe drumul R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni, km 62,38, au fost finalizate în doar 6 luni, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Valoarea totală a proiectului este 13 milioane de lei. Bani alocați din mijloacele fondului rutier.

Podul a fost construit în anii 60 și de-a lungul timpului, a ajuns într-o stare nesatisfăcătoare, susține ministrul Infrastructurii și Dezvoltării, Andrei Spînu.

Podul, situat în apropierea localității Medeleni, are o lungimea de 27,82 m și 3 deschideri de 7,5 m – 6,8 m -7,18 m. În procesul de reparație au fost utilizate piatră spartă din granit LA20, aproximativ 256 m3, și piatră spartă din calcar LA30, în jur de 607,83 m3.

De asemenea, în scopul creșterii nivelului de siguranță, podul a fost dotat cu bariere metalice de protecție atât rutiere cât și pietonale, indicatoare rutiere, marcaje și alte elemente care conferă siguranță și confort la trafic.

Potrivit ASD, acesta va asigura continuitatea căilor rutiere, consolidarea rețelei de drumuri publice, fluiditate, iar reabilitarea acestuia reprezintă un factor esențial pentru dezvoltarea relațiilor comerciale regionale și contribuie semnificativ la creșterea coeziunii economice și sociale în zonă.

„Acest pod este unul de importanță strategică, doarece asigură legătura cu PTF de la Sculeni pe unde doar în 2023 au trecut peste 2,2 milioane de pasageri și aproximativ 754.000 de unități de transport. Mulțumesc colegilor de la Administraţia de Stat a Drumurilor și antreprenorului care au reușit să finalizeze lucrările într-un timp record de 6 luni, asigurând maximă fluiditate pentru transportatori”, a scris ministrul Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.