VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Sondaj Avangarde: Maia Sandu, liderul străin în care românii declară că au cea mai mare încredere, Macron pe locul doi, Zelenski pe trei

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, se plasează în topul politicienilor străini despre care românii declară că au cea mai mare încredere, dar în general numărul celor care spun că nu au încredere în diverși lideri străini e mai mare decât cel care declară că au încredere, se arată într-un sondaj realizat de Avangarde, scrie G4media.

Maia Sandu se bucură de încrederea a 38% dintre cei intervienați, în timp ce 40% declară că nu au încredere, urmată de președintele Franței, Emmanuel Macron (29%/ 50%) și de președintele Ucrainei Volodimir Zelensky (25%, 52%). Pe ultimele locuri în topul încrederii se plasează președintele Serbiei Alexandr Vucici, premierul olandez, Mark Rutte și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

48% dintre cei intervievați cred că Uraina ar trebui să se așeze la masa negocierilor, 28% spun că ar trebui să lupte până la capăt. Pentru 43%, victoria Ucrainei înseamnă recuperarea teritoriilor așa cum erau înainte de invazia din 24 februarie. Pentru 32% înseamnă recuperarea teritoriilor, inclusiv Crimeea.

La întrebarea ”Dumneavoastră personal considerați că Ucraina ar trebui să intre rapid în NATO?”, 16% cred că nu, 35% da iar 41% declară că nu pot aprecia. La întrebarea ”Dumneavoastră personal considerați că Ucraina ar trebui să intre rapid în UE?”, 28% răspund cu da, 23% nu iar 40% nu pot aprecia.

Sondajul Avangarde a fost realizat de Avangarde în perioada 24 – 31 octombrie. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI (telefonic) și are o marjă de eroare de 3,%.

Sursa Avangarde
Sursa Avangarde
Sursa Avangarde

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.