VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Recean, vizită la pensiunea Muze din Rezina: Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale

„Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale”. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei vizite la pensiunea Muze din Țâpova, Rezina.

Pensiunea a fost deschisă în anul 2021, are 6 angajați și poate găzdui circa 40 de persoane.

Construcția pensiunii a durat peste 7 ani, fiind o investiție a familiei Irinei și Alexandru Postică. Revenind de peste hotare, Alexandru Postică a decis să valorifice potențialul turistic al localității, de unde pornesc mai multe trasee spre cascade și mănăstire, iar, în prezent, pensiunea, se bucură de o mare popularitate printre turiștii din străinătate. Aici se desfășoară și proiecte sociale, programe de reabilitare și de învățământ. 

Pensiunea dispune de 14 camere pentru cazare, un restaurant și o sală de conferință, iar, la parter, poate fi vizitată expoziția pictorului Pavel Taruta. De asemenea, în timpul apropiat, urmează a fi amenajat un bazin și un teren de joacă pentru copii. Pensiunea folosește energie regenerabilă, implementează sisteme de reciclare și adoptă politici de reducere a deșeurilor.

Prin munca pe care o faceți, oferiți experiențe autentice pentru toți vizitatorii și aduceți o contribuție valoroasă la conservarea tradițiilor și patrimoniului local. Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale”, a spus premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul a discutat cu proprietarii pensiunii despre necesitatea îmbunătățirii serviciilor de infrastructură, pentru ca traseele turistice să fie mai accesibile și, ca rezultat, mai frecventate. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.