VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/R. Moldova a primit șase autospeciale din partea pompierilor din Austria

Șase unități de tehnică de intervenții la incendii au fost recepționate marți, 3 octombrie, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ( IGSU). Donația a fost efectuată din partea pompierilor voluntari din Republica Austria. 

Cele 6 autospeciale oferite de pompierii voluntari vor ajunge în subdiviziunile IGSU din Telenești și Orhei, dar și pentru următoarele posturi teritoriale de salvatori și pompieri din localitățile Trebujeni, raionul Orhei, Suhuluceni, raionul Telenești și Cîrnăţenii Noi, raionul Căușeni, susține IGSU. 

La evenimentul de transmitere a participat șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, dl. Kohler Johannes Michael, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale și pompierii voluntari din Austria.

În discursul său, Șeful IGSU a menționat faptul că aceste evenimente au devenit o tradiție multianuală în scopul consolidării capacităților autorităților publice locale în gestionarea situațiilor de urgență. Astfel, cu ajutorul partenerilor din Austria, comunitățile din țara noastră au reușit să creeze posturi de salvatori și pompieri complet voluntare, destinate intervenției primare în situații de urgență. 

Reprezentații voluntari din Austria s-au arătat interesați de activitatea comunitară din țara noastră și și-au exprimat dorința de a împărtăși din experiența lor oamenilor din Republica Moldova. Mai mult, voluntarii austrieci au menționat că timp de 10 ani au creat un frumos parteneriat cu autoritățile din țara noastră reușind să suplinească posturile voluntare din Republica Moldova cu 60 unități de tehnică.

Potrivit IGSU, la moment în Republica Moldova sunt 68 de posturi teritoriale de salvatori și pompieri, iar 20 dintre ele funcționează pe bază de voluntariat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.