VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/Incendiu de proporții în preajma unor sonde de petrol. 13 autospeciale și 39 de pompieri au luptat cu flăcările

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că au prevenit o situație excepțională de proporții, care risca să se producă în apropierea sondelor de petrol din sudul țării.

Potrivit IGSU, în dimineața zilei de 19 octombrie pompierii din sudul țării au intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu extins de vegetație uscată, care a izbucnit în lunca râului Prut, în apropierea satului Văleni, raionul Cahul.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:37. Conform primelor informații înregistrate, în zona incendiului se aflau 12 sonde de petrol, care riscau să fie afectate.

La fața locului au intervenit 13 autospeciale de intervenție cu 39 de pompieri, dar și 2 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale.

Angajații IGSU au stabilit că o suprafață de peste 200 ha de vegetație este cuprinsă de flăcări. Din cauza rafalelor de vânt puternic, focul se răspândea cu repeziciune, iar pompierii aveau misiunea de a localiza focarele contra cronometru.

Datorită intervenției eficiente a echipelor de salvatori și pompieri, focul nu s-a extins asupra sondelor de petrol, care riscau să fie afectate. Misiunea salvatorilor și pompierilor risca să fie zădărnicită din cauza condițiilor de vânt puternic, însă angajații IGSU au reușit să prevină o situație excepțională de proporții. 


În acest context, IGSU atenționează că în condiții de cod galben de vânt, avertizarea lansată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru data de 20 octombrie, cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere. Mai mult, în preajma suprafețelor agricole să fie evitată categoric utilizarea focului deschis și a surselor de aprindere.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.