VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Echipamente noi pentru scafandrierii din cadrul IGSU: Cum arată

Salvatorii IGSU au beneficiat de 7 seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice.

Odată echipat corespunzător, personalul de salvatori din cadrul subdiviziunilor își vor asuma misiuni de salvare a oamenilor, iar numărul acestora ar putea crește cu fiecare an.

Echipamentele achiziționate urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă.

Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități de identificare, recunoaștere, extragere și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

Menționăm că achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU.

Programul se concentrează pe întărirea factorului uman și mărirea bazei logistice în vederea diminuării timpului de reacție la misiunile specifice de salvare din și sub apă, aducerea forțelor de intervenție mai aproape de locul accidentului, dar și crearea unor unități eficiente de gestionarea a situațiilor de urgență.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.