VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Controale inopinate la mai mulți agenți economici: 145 de tone de pește congelat Macrou, depistat cu paraziți

În perioada 1-12 octombrie, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat mai multe controale planificate și inopinate în sectorul produselor alimentare de origine animală/nonanimală inclusiv și a unor depozite frigorifice.

Principalele neconformități constatate:

 • igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare;
 • nerespectarea trasabilității și vecinătății produselor;
 • prezenţa deșeurilor în camerele frigorifice;
 • comercializarea produselor alimentare neconforme;
 • neaplicate proceduri permanente bazate pe principiile HACCP;
 • marcare neconformă.
  Ca urmare a neconformităților constatate au fost întreprinse următoarele măsuri, inspectorii ANSA au decis interzicerea depozitării produselor alimentare în condiții ce nu corespund cerințelor generale de igienă. Totodată, s-a decis restricționarea și interzicerea introducerii pe piață pentru următoarele loturi de produse alimentare:
 • 50.000 de kg de varză tardivă și 300 kg de sfeclă roșie pentru de depășirea conținutului de nitrați.
 • 145 de tone de peste congelat Macrou depistat cu paraziți vizibili pe viscere și 20 de tone de pește congelat Macrou depistat cu paraziți vizibili pe viscere și țesut muscular.
 • 900.000 de ouă de găină, depistate cu prezența Salmonella Enteritidis în fecale găinilor ouătoare, certificate categoria B.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43; Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544 sau e-mail: sesizare@ansa.gov.md.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.