VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Concert inedit: Muzica maestrului Eugen Doga a răsunat în capitala Ucrainei

Un concert al maestrului Eugen Doga a avut loc recent la Kiev, în semn de solidaritate a popoarelor din Moldova și Ucraina. Despre aceasta anunță Consulatul onorific al R. Moldova la Vinița, care subliniază că piesele renumitului compozitor au fost interpretate de orchestra simfonică și soliștii „Operei din Kiev”.

La eveniment a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri și Consulul Onorific al Republicii Moldova la Vinița, Mihail Kuniţki.

Potrivit sursei citate, concertul a fost pregătit de doi ani și trebuia să aibă loc în luna martie anul trecut în cinstea aniversării a 85 de ani a marelui compozitor, însă evenimentul a fost amânat din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

”Odată cu începerea războiului, poporul R. Moldova a fost printre primii care au susținut Ucraina în lupta pentru propria independență. “Se spune că atunci când armele vorbesc, muzica tace. Dar muzica lui Eugen Doga este capabilă să reducă armele la tăcere. Lumea va fi cu noi toți!”, se arată în mesajul Consulatului onorific al R. Moldova la Vinița, care o citează pe președinta Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.