VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Cinci bărbați din Bangladesh și unul din India au încercat să treacă ilegal frontiera moldo-română

Șase cetățeni străini au fost reținuți după ce au încercat să treacă ilegal frontiera moldo-română. Cazul a avut loc la data de 6 august.

Polițiștii de frontieră din R. Moldova au fost alertați de colegii din România la data de 5 august despre o posibilă tentativă de trecere a frontierei din Republica Moldova în România a unui grup de persoane.

În procesul acțiunilor de căutare și în baza planurilor de cooperare între autoritățile de frontieră moldo-române, prin schimbul operativ de date și informații, a permis reținerea în dimineața zilei de 6 august 2023 a șase persoane – cinci cetățeni ai Bangladesh pe teritoriul României și a unui cetățean indian – în Republica Moldova”, precizează Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, organizatorul migrației ilegale ar fi cetățeanul indian.

Străinul ar fi folosit o barcă gonflabilă pe care a încercat să o mascheze în fâșia forestieră de pe malul râului Prut. Cetățeanul indian a fost reținut pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al IP Ungheni. În conformitate cu prevederile Acordului de readmisie, cei cinci cetățeni ai Bangladesh au fost transmiși autorităților moldovene”, mai anunță polițiștii de frontieră.

Cazul este cercetat în continuare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.