VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Cei 36 de cetățeni moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns în R. Moldova

Cei 36 de cetățeni moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns în siguranță în Republica Moldova. Despre aceasta anunță Poliția de Frontieră.

În aceste momente, în punctul de trecere a frontierei Leușeni au loc procedurile de control al trecerii frontierei de stat, în regim facilitat, pentru conaționalii noștri”, anunță instituția.

Amintim că moldovenii au traversat la data 7 noiembrie frontiera dintre Gaza și Egipt la punctul de la Rafah. Ulterior, cetățenii noștri au ajuns la Cairo, Egipt, acolo unde s-au aflat în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care i-a preluat la punctul de trecere.

Președinta Maia Sandu a mulțumit autorităților ucrainene și române pentru sprijinul oferit.

„Sunt profund recunoscătoare președinților Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski pentru sprijinul României și Ucrainei în misiunea noastră de aproape o lună de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza”, a scris președintele Maia Sandu pe Twitter.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.