VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Au jurat credință Patriei! Circa 160 de militari au depus jurământul militar

Circa 160 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus, la 1 februarie, jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfășurate în unitățile din garnizoanele Cahul și Chișinău.

Până la depunerea Jurământului militar, tinerii au fost instruiți timp de cinci săptămâni în cadrul Cursului de instruire inițială, în cadrul căruia au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotarea Armatei, anunță reprezentanții Ministerului Apărării.

După ceremonie, soldații beneficiază de cinci zile de concediu, după care vor reveni în unități pentru continuarea serviciului militar în termen.

În conformitate cu legislația în vigoare, procesul de încorporare în serviciul militar în termen se desfășoară de patru ori pe an.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.