VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Accidentul de la Brăila: Patru cetățeni, aduși de echipajele SMURD în țară

Patru cetățeni ai Republicii Moldova, care au avut de suferit în urma unui accident rutier produs pe data de 26 august în județul Brăila, România, vor fi aduși astăzi în R. Moldova.

Potrivit IGSU, trei echipaje SMURD, dar și un echipaj de medici din cadrul Serviciului Republican Aviasan a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău vor prelua victimele de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila și le vor transporta în siguranță la Chișinău.

Ajunși în capitală pacienții vor fi internați la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri. Pe parcursul drumului persoanele vor fi monitorizate de specialiști, fiindu-le acordat tot suportul necesar. Echipajele mixte vor parcurge peste 540 de km pentru a prelua și a transporta în siguranță cetățenii țării noastre”, precizează IGSU.

Amintim că accidentul rutier s-a produs în noaptea de 26 august. Un autocar turistic cu 73 de pasageri moldoveni s-a tamponat în remorca semnalizată a unui camion.

În urma impactului 19 persoane au suferit diverse traumatisme, dintre care 9 victime au fost internate în spitalul județean din România pentru îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU aceasta este a treia operațiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova de la începutul anului 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.