VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ 9 spitale din țară au primit ambulanțe performante, procurate cu suportul UE

Nouă ambulanțe de tip A, care sunt din categoria celor mai performante, au fost distribuite la 3 noiembrie unor instituții medico-sanitare din țară.

Ambulanțele vor ajunge la spitalele raionale din Edineți, Căușeni, Ungheni, Orhei, Soroca, Ceadîr-Lunga, la Spitalul Clinic Bălți, Institutul Mamei și Copilului și la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

Potrivit Ministerului Sănătății, acestea vor fi utilizate în special pentru transferul interspitalicesc al pacienților, fiind dotate cu echipamentele medicale necesare transportării. Astfel, va fi facilitat accesul cetățenilor la servicii medicale calitative.

Ministerul Sănătății precizează că majoritatea spitalelor care au primit ambulanțe, fie nu aveau deloc autosanitare sau erau uzate.

„Suntem recunoscători UNFPA și țărilor membre UE, care s-au împărțit cu noi astfel ca spitalele noastre să fie mai puternice, să ofere servicii de calitate înaltă și să asigure transferul rapid al pacienților. Facem un pas puternic, bun, împreună spre un sistem de sănătate mult mai modern. Noi suntem puternici fiindcă avem mulți prieteni puternici”, a declarat Ministra Sănătății Ala Nemerenco prezentă la evenimentul de transmitere a ambulanțelor către spitale.

Autosanitarele, în valoare de 586 de mii de dolari, au fost procurate de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), cu suportul Uniunii Europene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.