VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ 22 de instituții spitale, dotate cu aparate performante de ultrasonografie

22 de instituții medico-sanitare publice au fost dotate cu aparate performante de ultrasonografie. Evenimentul de transmitere oficială a ecografelor a avut loc, astăzi, la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), una dintre instituțiile beneficiare.

Potrivit Ministerului Sănătății, dispozitivul permite medicilor de la IMU să examineze pacienții cu maladii vasculare, în special pe cei la care se suspectează accident vascular cerebral (AVC).

Anual, peste patru mii de persoane cu semne de AVC, care ajung la Unitatea Primiri Urgențe a instituției medicale, necesită să fie investigate cu ajutorul ecografiei doppler. Prin această metodă sunt examinate vasele cervico-cerebrale, fiind esențială în stabilirea diagnosticului precoce de înaltă precizie și inițierea tratamentului adecvat, care să contribuie la salvarea pacienților”, precizează Ministerul Sănătății.

Totodată, sursa citată subliniază că astfel de aparate au fost distribuite și altor cinci instituții republicane – Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului Oncologic, Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Spitalului Clinic Bălți și instituției municipale – Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

De asemenea, au primit dispozitive 15 spitale raionale, din Soroca, Cahul, Edineț, Ungheni, Hâncești, Florești, Călărași, Ocnița, Ștefan Vodă, Drochia, Taraclia, Cimișlia, Briceni, Criuleni, Comrat.

Valoarea aparatelor de ultrasonografie constituie 7,3 milioane de lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.