VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Blocuri vechi sovietice reabilitate în cadrul parteneriatelor externe

Mii de locatari din 100 de blocuri, dar și trei grădinițe din Chișinău, vor beneficia de servicii de termoficare mai calitative și eficiente energetic. În subsolul clădirilor urmează să fie instalate 147 de puncte termice individuale de ultimă generație pentru încălzire și apă caldă.

O licitație internațională în acest sens a fost lansată de Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Noile instalații vor asigura un consum de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde mai eficient și flexibil, în funcție de necesitățile locatarilor, datorită posibilității de setare a temperaturi dorite la nivel de bloc, prin intermediul panoului de comandă. Totodată, instalația dispune de senzori de temperatură, care oferă opțiuni de ajustare a consumului de energie termică, în funcție de temperatura de aerului exterior.

Menționăm că imobilele, ce nu dispun de apă caldă menajeră, vor putea restabili sistemul de livrare a apei calde urmare a instalării punctelor termice individuale, deoarece instalațiile sunt dotate cu schimbătoare de căldură cu o capacitate de a prepara apa caldă la subsolul blocului și cu livrare imediată, la temperatura setată.

Punctele termice individuale vor contribui, totodată, la reducerea consumurilor, îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare, precum și asigurarea unui nivel sporit de eficiență energetică. La fel, vor oferi flexibilitate și eficiență în funcționarea sistemului centralizat de termoficare, excluzând din circuit echipamentele învechite.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.