VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fostul șef interimar la Băncii de Economii, condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul președinte interimar al Băncii de Economii, Viorel Bîrca, învinuit de delapidări în proporții deosebit de mari în interesul uni grupări criminale, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Hotărârea a fost luată azi de Oficiul Buiucani al Judecătoriei Chișinău și mai poate fi atacată la Curtea de Apel.

Cauza penală de învinuire a fostului președinte interimar al SA „Banca de Economii” a fost transmisă spre examinare în fond la Judecătoria Chișinău în martie 2021.  Judecarea cauzei a durat 3 ani, inculpatul nerecunoscându-și vinovăția de comiterea faptei incriminate.

„Potrivit materialelor, condamnatul, în perioada iulie 2013 – septembrie 2014, deținând funcția de președinte interimar al SA „Banca de Economii”, fiind membru grupului criminal și acționând în interesele acestui grup, având atribuții de organizare a activității băncii și de asigurare a utilizării raționale a fondurilor financiare ale Băncii de Economii SA, a falsificat 7 ordine SWIFT – (ordine de plată efectuat prin sistemul internațional de plăți) și, fiind coautor, a sustras din instituția financiară, mijloace bănești în sumă de 100 milioane dolari SUA”, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Condamnatul, potrivit instanței, își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Totodată, a fost admisă acțiunea civilă și dispusă încasarea din contul condamnatului în beneficiul Băncii de Economii, în proces de lichidare, prejudiciul de 100 de milioane de dolari. De asemenea, instanța a menținut sechestrul pe jumătate din bunurile ce aparțin condamnatului în valoare de aproximativ 4 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.