VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, pus sub învinuire în dosarul Petic

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a fost pus sub învinuire în dosarul fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Emil Gaitur.

Da, e pus sub învinuire în dosarul Petic și beneficiază în continuare de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, a precizat Gaitur.

Potrivit lui Gaitur, fostului ministru de Interne în decembrie 2022 i-au fost înaintate cinci acuzații, printre care abuz de serviciu, încălcarea vieții private, depunerea mărturiei mincinoase și, de asemenea, forțarea la mărturii mincinoase.

Dosarul pe numele lui Gheorghe Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol. Oamenii legii au publicat înregistrarea de la 112 a apelului femeii care ar fi fost violată.

Gheorghe Petic este fost angajat al Poliției de Frontieră. Acesta susține că dosarul i-a fost fabricat din motiv că făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări care ar fi fost protejate de înalți funcționari.

Menționăm că deocamdată Alexandru Jizdan nu a comentat această informație.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.